Flaş Haber

24 Ekim 2013 Perşembe

Windows 8.1 Problemleri Ortaya Çıkıyor, Oyun Oynatmıyor


Microsoft geçtiğimiz günlerde Windows 8 için Windows 8.1 güncellemesini yayınlamıştı ve birçok kullanıcı bu güncellemeyi bilgisayarlarına yüklemişti. Bazı kullanıcılar ise güncellemeyi yükleme esnasında sıkıntı yaşamış, bazıları hiç yükleyememişti. Microsoft bu durum için önlemler ve gerekli yamalar yayınlamaya çalışsa da sıkıntıların sayısı giderek artmaktaydı. Fakat bu sıkıntıların yeni bir tanesi oldukça beklenmedik bir şekilde geldi; çünkü bu yeni sıkıntı Windows 8.1'in kurulumu ile ilgili değil.
iOS 7 göz önüne alınırsa her yeni yazılım güncelleştirmesinin başlangıç evresinin biraz eziyetli geçebilme ihtimali var. Windows 8.1'de de bu durum aynen yaşanıyor. Eğer oyun oynamayı seviyorsanız ve bu alışkanlıığınızdan vazgeçmek istemiyorsanız, Microsoft açıklayacağımız sıkıntıya bir çare bulmadan Windows 8.1 güncelleştirmesini yapmanızı tavsiye etmiyoruz.
Windows 8.1'e geçiş yapan bazı kullanıcılar farelerini kullanırken bir gecikmenin söz konusu olduğunu anlatıyorlar. Ciddi boyutlarda olan bu fare gecikmesi Call of Duty Black Ops 2, Metro 2033, Deus EX ve hatta Solitaire gibi klasik kart oyunlarında yaşanıyor ve bu oyunları oynanamaz hale getiriyor. Bu sıkıntının başka oyunlarda yaşanabilmesi de muhtemel. Kullanıcıların belirttiğine göre sorun Windows 8'den Windows 8.1'e geçtikten sonra baş göstermiş ve fare ve ekran kartı sürücülerinin güncellemesine rağmen devam etmiş.
Microsoft şu anda bu sorun için bir çözüm üretebilmiş değil. En azından sorunu çözecek bir yamanın yayınlanmasını bekleyip Windows 8.1'e geçiş yapmakta fayda var.
Tamindir.com

1 yorum:

  1. Bilgisayar firmalarının müşteri hizmetlerinede bu konuda çok sorun geldiği belirtiliyor, sanırım yine çuvalladı Microsoft...

    YanıtlaSil